Invoermodule

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Algemeen

De invoermodule wordt gebruikt door deelnemende organisaties om de bezoekersaantallen te registreren. De invoermodule is beschikbaar nadat de gebruiker ingelogd is, via de menuoptie ‘Invoermodule’ aan de linkerzijde van het scherm.

Door middel van de invoermodule, kan de deelnemende organisatie, voor een bepaald jaar, op maandniveau het aantal bezoekers registreren.


Enkelvoudig invoeren van cijfers (van bijvoorbeeld musea)

Indien een gebruiker verantwoordelijk is voor één museum, krijgt hij/zij per e-mail een uitnodiging met daarin een persoonlijke link die direct naar de invoermodule verwijst. Hierin moeten dan de bezoekersaantallen in gehele cijfers worden genoteerd en ingevoerd worden in de smalle invoerregel in de tabel. Deze behoren niet in het grote tekstvak dat linksonder in beeld staat. Per maand kunnen er in dit tekstvak opmerkingen gegeven worden op de cijfers. Bijvoorbeeld: halve maand gesloten i.v.m. verbouwing.


Meervoudig invoeren van cijfers (van bijvoorbeeld musea)

Indien een gebruiker verantwoordelijk is voor meerdere musea, dan kan zijn of haar gebruikersnaam gekoppeld worden aan al deze musea. Op deze wijze krijgt de gebruiker slechts één uitnodigingsmail met daarin één link naar de invoermodule in plaats van meerdere e-mails. Na het klikken op de link opent zich de invoermodule met daarin een overzicht van de musea waarvoor de gebruiker verantwoordelijk is. Door op de afzonderlijke musea te klikken, kan er geswitcht worden tussen deze musea en kunnen de bijbehorende bezoekersaantallen in gehele cijfers worden genoteerd en ingevoerd worden in de smalle invoerregel in de tabel. Deze behoren niet in het grote tekstvak dat linksonder in beeld staat. Per maand kunnen er in dit tekstvak opmerkingen gegeven worden op de cijfers. Bijvoorbeeld: halve maand gesloten i.v.m. verbouwing.

Bekijk het gedeelte Meerdere Partners koppelen aan één gebruiker voor meer informatie.


Let op!

1) Indien een partner een maand geen cijfers kan invoeren, i.v.m. bijvoorbeeld een tijdelijke sluiting, dan is het belangrijk dat er geen 0 wordt ingevoerd, dus dat het cijfervak leeg blijft en dat er een opmerking wordt geplaatst hierover in het tekstvak. Men voert alleen een 0 in indien het museum gedurende de maand wel open is geweest, maar er geen bezoekers zijn ontvangen.

2) Het is belangrijk om op de knop ‘opslaan’ te klikken na het invoeren van de cijfers en opmerkingen. Na het opslaan krijgt de gebruiker ter bevestiging de volgende melding: ‘De wijzigingen zijn succesvol weggeschreven naar de Toeristische Barometer’.Terug naar Partner/overige leden gedeelte