Vergelijkingsmodule

Uit Toeristische Barometer Wiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Nadat u bent ingelogd, kunt u aan de linkerkant in het menu kiezen voor ‘Vergelijkingen’. De vergelijkingsmodule stelt u in de mogelijkheid om uw gegevens te vergelijken met andere gegevens binnen de Toeristische Barometer. De beschikbaarheid van andere gegevens wordt bepaald door de account beheerder en kan per account variëren. In dit gedeelte van de handleiding wordt uitgegaan van de standaardinstellingen.


Voordat u gaat vergelijken moet er wel rekening gehouden worden met een paar aandachtspunten:

- De default instelling van selectie 1 is altijd de uw eigen sector en regio. De regio kunt u niet wijzigen, de sector wel.

- Indien u een vergelijking maakt tussen 2 gelijke sectoren en regio's is het raadzaam om het laagste jaar van de vergelijking eerst te zetten.

- Indien u een vergelijking wilt maken waarbij de sector hotelgasten of -overnachtingen of logiesgasten of overnachtingen gebruikt worden, dienen er altijd nationaliteiten geselecteerd te worden (specifieke, of alle) omdat er anders geen vergelijking wordt gemaakt. Let op: de beschikbare nationaliteiten voor de gehele selectie worden getoond. Indien hierbij verschillende regio's zijn geselecteerd, wordt niet aangegeven welke nationaliteiten beschikbaar zijn per regio.

- Bij het kiezen voor Partnergroep bij 'subregio' wordt deze mogelijkheid bij 'selectie deelnemers' uitgeschakeld en vice versa.


Selecties

Het is mogelijk om tot maximaal 4 selecties te maken. Indien u selectie 3 en/of 4 leeg laat, worden alleen de selecties 1 en 2 opgenomen in de vergelijking.


De volgende criteria kunnen per selectie ingesteld worden:

Regio            : Account
Subregio          : (indien beschikbaar) Partnergroep 
Sector           : Module
Selectie deelnemer(s)    : Alle deelnemers, TOP 10 deelnemers, specifieke deelnemer, (indien beschikbaar) partnergroep.
Jaar            : Gewenste jaar (beschikbaarheid afhankelijk van account)
Begin maand         : Geldt voor alle selecties.
Eind maand         : Geldt voor alle selecties.
Vergelijken op index-basis : Indien er een vergelijking wordt gemaakt tussen twee regio's kan ervoor gekozen worden de waardes op basis van index-cijfers weer te geven in plaats van absolute cijfers. 
Weergave secundaire as   : Staat automatisch aan. Dit houdt in dat de secondaire as kan worden weergegeven wanneer de gegevensreeksen een schaalverschil tonen. Deze functie kan ook worden uitgeschakeld.


Weergave resultaten

Nadat de vergelijkingscriteria zijn opgegeven kan de gebruiker via de knop ‘Maak vergelijking’ de vergelijking starten. Vervolgens zullen alle gegevens in één grafiek en tabel getoond worden.

De cijfers worden op maandniveau en per selectie weergegeven. Onderaan de tabel staat een totaalregel met het cumulatief per jaar. Wanneer er een vergelijking binnen de regio is gemaakt, zal er in de tabel tevens een kolom opgenomen zijn waarin het procentuele verschil tussen de verschillende selecties wordt weergegeven. Dit is niet het geval bij een vergelijking tussen twee of meerdere regio's.


De gegevens worden tevens in een grafiek getoond met de resultaten uitgezet in maanden op de X-as en de (bezoekers)aantallen op de Y-as. Hierbij kan een keuze worden gemaakt tussen een lijngrafiek, staafgrafiek of cirkeldiagram. De waardes in de grafiek worden zichtbaar door er met de muis overheen te scrollen. De legenda-items kunnen verborgen worden door ze afzonderlijk aan te klikken, hiermee verdwijnt ook de bijbehorende lijn/staaf in de grafiek. Door er nogmaals op te klikken, zal het legenda-item en de grafieklijn/staaf weer verschijnen.


Tonen legenda en uitleg

Via de link ‘Toon/verberg de legenda en evt. uitleg’ kan de gebruiker de legenda en een eventuele (indien beschikbaar) uitleg weergeven.


Print deze pagina

Rechts bovenin de pagina kan er gekozen worden om de pagina te printen. Hierbij wordt er een printvenster geopend dat bij uw webbrowser hoort, waarna de pagina kan worden afgedrukt.Terug naar Partner/overige leden gedeelte